CDA groepsfoto poster !

De kandidaten stellen zich voor !

De top 5 CDA kandidaten stellen zich graag aan u voor !

“Even voorstellen” door Bert Raangs. CDA lijsttrekker.

Bert Website

Ik ben thuis christelijk opgevoed met een vader die Nederlands Hervormd was en een moeder die Mormoon is, was de keuze voor een kerk wel erg moeilijk. Mijn hart ligt tot op de dag van vandaag bij het Legers des Heils waar ik als kind een geweldige tijd heb gehad. Nadat ik mijn opleiding had afgerond kwam bij mij, toen was het er nog, de dienstplicht om de hoek kijken. Ik heb dan ook gediend bij de Cavalerie waar ik nog steeds actief ben als reservist. Na mijn diensttijd ben ik gaan werken in het onderwijs. Ik werk daar nog steeds met veel plezier in de functie van Hoofd Facilitaire Zaken.

Bestuurlijk heb ik al veel verschillende dingen gedaan zowel binnen als buiten mijn werk. Ik heb o.a veel mogen doen voor de Onderwijsbond CNV. Het belang van goed georganiseerd zijn heb ik daar gezien. Als kaderlid van de Vakcentrale CNV heb ik zitting gehad in het Cliënten Platform Appingedam waar ik natuurlijk in aanraking kwam met de plaatselijke politiek. Ik voel me nog steeds erg verbonden met het CNV.

Sinds midden 2002 maak ik, voor het CDA, deel uit van de raad. Ik hoop te beginnen aan mijn 5e raadsperiode. Kijkend naar de samenstelling van onze gemeenteraadsfractie ben ik blij dat we een grote variatie hebben aan leeftijd, kennis en ervaring.

Ik heb veel belangstelling voor alles wat met Appingedam te maken heeft. Misschien ook wel daarom hecht ik veel waarde aan de contacten met onze partner gemeente Aurich en kom daar dan ook vaak. Appingedam is een bijzondere stad. Het heeft een heel eigen cultuur. Mensen zijn er warm maar soms ook direct. Ze hebben hun eigen huisje maar hebben ook oog voor anderen. Ik heb in al deze jaren gemerkt dat deze cultuur prima bij mij past. Laten we datgene behouden wat ons Damsters zo bijzonder maakt. Erg belangrijk binnen een heringedeelde gemeente.

 

“Even voorstellen” door Corrie Wouters. CDA kandidaat 2.

Corrie website

Mijn naam is Corrie Wouters-van Stee, getrouwd en moeder van drie, inmiddels volwassen kinderen.
Samen met mijn man hebben we een melkveebedrijf gehad.
Naast de boerderij en de kinderen ben ik werkzaam geweest in een verpleeghuis en in het basisonderwijs.

Daarnaast deed en doe ik vrijwilligerswerk voor de katholieke kerk als o.a. lekenvoorganger.

Nu we gestopt zijn met het bedrijf heb ik  meer tijd om me in te zetten voor het CDA waar ik al een aantal jaren penningmeester was van het bestuur.

De belangstelling voor alles wat met Appingedam te maken heeft was er altijd al en sinds oktober 2016 maak ik namens  het  CDA deel uit van de raad.
Vooral onderwerpen m.b.t. het buitengebied, ouderen en mensen die het in het leven minder treffen hebben mijn interesse en daarvoor wil ik me graag inzetten;
een vitaal Appingedam waar plaats is voor iedereen, waar het goed wonen en werken is en waar voorwaarden geschapen worden om innovatief en duurzaam te kunnen ondernemen.

 

“Even voorstellen” door Jaap Jongerden. CDA kandidaat 3.

Jaap website

Mijn naam is Jaap Jongerden, geboren in Appingedam. Mijn vader komt uit Eemnes en mijn moeder is opgegroeid in de Dijkstraat te Appingedam. Ik ben getrouwd en heb twee jonge kinderen. Mijn opleiding heb ik in Groningen gedaan, de opleiding motorvoertuigtechniek heb ik daar gevolg. Momenteel werk ik bij Pon Power bv. In Groningen en ben daar werkzaam als service coördinator.

Bestuurlijk heb ik diverse dingen gedaan, ik ben begonnen bij de jeugdsoos in Appingedam als bestuurslid en ben daar ook een paar jaar voorzitter geweest. Binnen het CDA ben ik begonnen bij de jongeren afdeling in Appingedam. Terwijl  ik bij het CDjA  zat was ik ook bestuurslid van het CDA en was ook fractie assistent. Momenteel ben ik ongeveer 4 jaar raadslid en hoop dit ook te blijven tot aan de herindeling van 2021.

Er zijn nog een paar mooie uitdagingen in Appingedam, waaronder het leefbaar houden van onze mooie Stad. Ook de scholen campus is een geweldig uitdaging, op deze manier behouden wij goed onderwijs voor de regio en kunnen wij er voor zorgen dat Appingedam een onderwijs Stad blijft in de regio. Op deze manier wordt er ook gezocht naar een betere samenwerking tussen het bedrijfsleven en de scholen. Jongeren huisvesting is ook nog een mooie uitdaging, als wij de jeugd willen blijven behouden in Appingedam zouden wij goede en betaalde woningen voor de jongeren moeten hebben. De Tiny house zou hier een goed voorbeeld van zijn.

 

“Even voorstellen” door Oscar Mulder. CDA kandidaat 4.

oscar website

Al mijn hele leven woon ik met veel plezier in Appingedam.

Van huis uit ben ik christelijk opgevoed en kom uit een “CDA nest”

Na mijn opleiding heb ik mijn eigen groentewinkel geopend aan het Bolwerk, en later ook aan de Fokko Ukkenalaan. Nu ben ik werkzaam bij Wagenborg Shipping in Delfzijl.

Als ondernemer heb ik bestuurlijke ervaring opgedaan als voorzitter van winkeliersvereniging Bolwerk. Daarna heb ik bij diverse sportverenigingen bestuurlijke functies bekleed. Ook ben ik actief binnen het Junioren voetbal bij DVC.

Als bewoner van de wijk Opwierde 2 (Opwierde Zuid) zie ik met eigen ogen wat de aardbevingsproblematiek doet met mijn buurtbewoners, en hoe het ze verdeeld. Dit is 1 van de redenen die mij heeft doen besluiten om me kandidaat te stellen voor de gemeenteraad. Verder zou ik graag een vereenvoudiging van gemeentelijke regelgeving zien en werken aan de klimaatbestendigheid van de stad. Ook zou ik graag meer (sport)faciliteiten voor de jeugd van Appingedam zien.

Samen werken aan een mooi en leefbaar Appingedam, voor alle (toekomstige) Damsters.

 

“Even voorstellen” door Marnick Joustra. CDA kandidaat 5.

CDA Marnick Goed

Geboren aan de Farmsumerweg en daarna altijd in Appingedam te hebben gewoond, groeide mijn betrokkenheid in Appingedam enorm. Omdat ik erg van uitdagingen hou, werkte ik binnen vele verschillende organisaties en bedrijven in Appingedam. Door op verschillende bedrijven te werken, leer je veel verschillende manieren van aanpakken. Dit heeft mij ook in grote mate gevormd en mijn betrokkenheid binnen bedrijven werd alleen maar groter. Tegenwoordig studeer ik daarom ook Human Resource Management aan de Hanzehogeschool te Groningen. Dit omdat ik het bedrijfsleven erg mooi vind, maar ook erg gericht ben op de mens, het grootste kapitaal binnen elke organisatie.

Op mijn 18e, nu vier jaar geleden, werd ik fractie assistent van het CDA Appingedam. Dit was een leuke, leerzame en vooral interessante uitdaging voor mij en dat is het tot op de dag van vandaag. De grote veranderingen en ontwikkelingen van Appingedam maken het een ontzettend leuke functie.
Deze rol binnen de gemeenteraad heeft ook een grote bijdrage geleverd aan mijn eigen ontwikkelingen. Sinds twee jaar ben ik voorzitter van de Coopluydenmarkt Appingedam en daarnaast draag ik, op vrijwillige basis, bij aan verschillende organisaties. Ook speel ik in de Praiseband Solace van Tjamsweer.

Appingedam is een kansrijke gemeente en ik ben blij om bij de ontwikkelingen betrokken te zijn. Met de ambitie om raadslid te worden, is 21 maart een spannende dag. Uiteindelijk gaat het om het beste voor Appingedam en zorgen wij samen, in welke functie dan ook, voor een leefbaar Appingedam. Een plaats vol historie maar ook een voorloper op verschillende niveaus.
Vooral de vriendelijkheid van de inwoners van Appingedam, samen met de onderlinge verbondenheid,  is een kracht die Appingedam uitstraalt. De toekomst van Appingedam is de verantwoordelijkheid van ons allemaal en ik heb er vertrouwen in dat we met z’n allen, de stad waar wij trots op zijn goed op de kaart zetten en dat we vooral ook trots mogen zijn op alles wat Appingedam tot nu toe bereikt heeft!  Samen maken we de stap naar een kansrijke toekomst.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


+ 3 = zes


*