De kandidaten stellen zich voor !

De top 5 CDA kandidaten stellen zich graag aan u voor !

“Even voorstellen” door Bert Raangs. CDA lijsttrekker.

Bert Website

Ik ben thuis christelijk opgevoed met een vader die Nederlands Hervormd was en een moeder die Mormoon is, was de keuze voor een kerk wel erg moeilijk. Mijn hart ligt tot op de dag van vandaag bij het Legers des Heils waar ik als kind een geweldige tijd heb gehad. Nadat ik mijn opleiding had afgerond kwam bij mij, toen was het er nog, de dienstplicht om de hoek kijken. Ik heb dan ook gediend bij de Cavalerie waar ik nog steeds actief ben als reservist. Na mijn diensttijd ben ik gaan werken in het onderwijs. Ik werk daar nog steeds met veel plezier in de functie van Hoofd Facilitaire Zaken.

Bestuurlijk heb ik al veel verschillende dingen gedaan zowel binnen als buiten mijn werk. Ik heb o.a veel mogen doen voor de Onderwijsbond CNV. Het belang van goed georganiseerd zijn heb ik daar gezien. Als kaderlid van de Vakcentrale CNV heb ik zitting gehad in het Cliënten Platform Appingedam waar ik natuurlijk in aanraking kwam met de plaatselijke politiek. Ik voel me nog steeds erg verbonden met het CNV.

Sinds midden 2002 maak ik, voor het CDA, deel uit van de raad. Ik hoop te beginnen aan mijn 5e raadsperiode. Kijkend naar de samenstelling van onze gemeenteraadsfractie ben ik blij dat we een grote variatie hebben aan leeftijd, kennis en ervaring.

Ik heb veel belangstelling voor alles wat met Appingedam te maken heeft. Misschien ook wel daarom hecht ik veel waarde aan de contacten met onze partner gemeente Aurich en kom daar dan ook vaak. Appingedam is een bijzondere stad. Het heeft een heel eigen cultuur. Mensen zijn er warm maar soms ook direct. Ze hebben hun eigen huisje maar hebben ook oog voor anderen. Ik heb in al deze jaren gemerkt dat deze cultuur prima bij mij past. Laten we datgene behouden wat ons Damsters zo bijzonder maakt. Erg belangrijk binnen een heringedeelde gemeente.

 

“Even voorstellen” door Corrie Wouters. CDA kandidaat 2.

Corrie website

Mijn naam is Corrie Wouters-van Stee, getrouwd en moeder van drie, inmiddels volwassen kinderen.
Samen met mijn man hebben we een melkveebedrijf gehad.
Naast de boerderij en de kinderen ben ik werkzaam geweest in een verpleeghuis en in het basisonderwijs.

Daarnaast deed en doe ik vrijwilligerswerk voor de katholieke kerk als o.a. lekenvoorganger.

Nu we gestopt zijn met het bedrijf heb ik  meer tijd om me in te zetten voor het CDA waar ik al een aantal jaren penningmeester was van het bestuur.

De belangstelling voor alles wat met Appingedam te maken heeft was er altijd al en sinds oktober 2016 maak ik namens  het  CDA deel uit van de raad.
Vooral onderwerpen m.b.t. het buitengebied, ouderen en mensen die het in het leven minder treffen hebben mijn interesse en daarvoor wil ik me graag inzetten;
een vitaal Appingedam waar plaats is voor iedereen, waar het goed wonen en werken is en waar voorwaarden geschapen worden om innovatief en duurzaam te kunnen ondernemen.

 

“Even voorstellen” door Jaap Jongerden. CDA kandidaat 3.

Jaap website

Mijn naam is Jaap Jongerden, geboren in Appingedam. Mijn vader komt uit Eemnes en mijn moeder is opgegroeid in de Dijkstraat te Appingedam. Ik ben getrouwd en heb twee jonge kinderen. Mijn opleiding heb ik in Groningen gedaan, de opleiding motorvoertuigtechniek heb ik daar gevolg. Momenteel werk ik bij Pon Power bv. In Groningen en ben daar werkzaam als service coördinator.

Bestuurlijk heb ik diverse dingen gedaan, ik ben begonnen bij de jeugdsoos in Appingedam als bestuurslid en ben daar ook een paar jaar voorzitter geweest. Binnen het CDA ben ik begonnen bij de jongeren afdeling in Appingedam. Terwijl  ik bij het CDjA  zat was ik ook bestuurslid van het CDA en was ook fractie assistent. Momenteel ben ik ongeveer 4 jaar raadslid en hoop dit ook te blijven tot aan de herindeling van 2021.

Er zijn nog een paar mooie uitdagingen in Appingedam, waaronder het leefbaar houden van onze mooie Stad. Ook de scholen campus is een geweldig uitdaging, op deze manier behouden wij goed onderwijs voor de regio en kunnen wij er voor zorgen dat Appingedam een onderwijs Stad blijft in de regio. Op deze manier wordt er ook gezocht naar een betere samenwerking tussen het bedrijfsleven en de scholen. Jongeren huisvesting is ook nog een mooie uitdaging, als wij de jeugd willen blijven behouden in Appingedam zouden wij goede en betaalde woningen voor de jongeren moeten hebben. De Tiny house zou hier een goed voorbeeld van zijn.

 

“Even voorstellen” door Oscar Mulder. CDA kandidaat 4.

oscar website

Al mijn hele leven woon ik met veel plezier in Appingedam.

Van huis uit ben ik christelijk opgevoed en kom uit een “CDA nest”

Na mijn opleiding heb ik mijn eigen groentewinkel geopend aan het Bolwerk, en later ook aan de Fokko Ukkenalaan. Nu ben ik werkzaam bij Wagenborg Shipping in Delfzijl.

Als ondernemer heb ik bestuurlijke ervaring opgedaan als voorzitter van winkeliersvereniging Bolwerk. Daarna heb ik bij diverse sportverenigingen bestuurlijke functies bekleed. Ook ben ik actief binnen het Junioren voetbal bij DVC.

Als bewoner van de wijk Opwierde 2 (Opwierde Zuid) zie ik met eigen ogen wat de aardbevingsproblematiek doet met mijn buurtbewoners, en hoe het ze verdeeld. Dit is 1 van de redenen die mij heeft doen besluiten om me kandidaat te stellen voor de gemeenteraad. Verder zou ik graag een vereenvoudiging van gemeentelijke regelgeving zien en werken aan de klimaatbestendigheid van de stad. Ook zou ik graag meer (sport)faciliteiten voor de jeugd van Appingedam zien.

Samen werken aan een mooi en leefbaar Appingedam, voor alle (toekomstige) Damsters.

 

“Even voorstellen” door Marnick Joustra. CDA kandidaat 5.

CDA Marnick Goed

Geboren aan de Farmsumerweg en daarna altijd in Appingedam te hebben gewoond, groeide mijn betrokkenheid in Appingedam enorm. Omdat ik erg van uitdagingen hou, werkte ik binnen vele verschillende organisaties en bedrijven in Appingedam. Door op verschillende bedrijven te werken, leer je veel verschillende manieren van aanpakken. Dit heeft mij ook in grote mate gevormd en mijn betrokkenheid binnen bedrijven werd alleen maar groter. Tegenwoordig studeer ik daarom ook Human Resource Management aan de Hanzehogeschool te Groningen. Dit omdat ik het bedrijfsleven erg mooi vind, maar ook erg gericht ben op de mens, het grootste kapitaal binnen elke organisatie.

Op mijn 18e, nu vier jaar geleden, werd ik fractie assistent van het CDA Appingedam. Dit was een leuke, leerzame en vooral interessante uitdaging voor mij en dat is het tot op de dag van vandaag. De grote veranderingen en ontwikkelingen van Appingedam maken het een ontzettend leuke functie.
Deze rol binnen de gemeenteraad heeft ook een grote bijdrage geleverd aan mijn eigen ontwikkelingen. Sinds twee jaar ben ik voorzitter van de Coopluydenmarkt Appingedam en daarnaast draag ik, op vrijwillige basis, bij aan verschillende organisaties. Ook speel ik in de Praiseband Solace van Tjamsweer.

Appingedam is een kansrijke gemeente en ik ben blij om bij de ontwikkelingen betrokken te zijn. Met de ambitie om raadslid te worden, is 21 maart een spannende dag. Uiteindelijk gaat het om het beste voor Appingedam en zorgen wij samen, in welke functie dan ook, voor een leefbaar Appingedam. Een plaats vol historie maar ook een voorloper op verschillende niveaus.
Vooral de vriendelijkheid van de inwoners van Appingedam, samen met de onderlinge verbondenheid,  is een kracht die Appingedam uitstraalt. De toekomst van Appingedam is de verantwoordelijkheid van ons allemaal en ik heb er vertrouwen in dat we met z’n allen, de stad waar wij trots op zijn goed op de kaart zetten en dat we vooral ook trots mogen zijn op alles wat Appingedam tot nu toe bereikt heeft!  Samen maken we de stap naar een kansrijke toekomst.

CDA lokaal en provinciaal nodigen U uit op 1 maart !

CDA lokaal en provinciaal organiseren bijeenkomst in Appingedam.

De Statenfractie van het CDA Provincie Groningen brengt donderdag 1 maart een bezoek aan de gemeente Appingedam. De Statenfractie van het CDA roept inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties op om met hun in gesprek te gaan over wat er lokaal en provinciaal speelt. De lokale CDA afdeling is ook aanwezig. De inloopavond start om 19.30 uur in zaal 19 in het gebouw van ASWA Welzijn in Appingedam.

Datum                        Donderdag 1 maart

Tijdstip                      19.30 – 21.30

Locatie                      ASWA-Welzijn

Burgemeester Klauckelaan 16
9902 KZ Appingedam

Goede politieke besluiten nemen voor Groningen kan alleen als je weet wat er speelt. Daarom vindt het CDA het belangrijk om in gesprek te zijn met inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties in de Groninger gemeenten. In 2018 bezoekt het CDA regelmatig dorpen en steden in onze provincie om mensen te ontmoeten en te spreken.

Samen beleven

Genoeg=Genoeg, ruim 300 deelnemers in Appingedam!

Protestactie in Appingedam bij het Centrum Veilig Wonen.

Gisteren 19 januari werd in Appingedam de protestactie georganiseerd aanvullend op de fakkeltocht te Groningen.
Ruim 300 inwoners uit de regio kwamen bijeen in de kou en regen, dat zegt genoeg! Genoeg=Genoeg was de slogan van de avond, toegesproken door Harry Rozema. De actie werd gesteund door de lokale politiek en verschillende partijen waren aanwezig. Samen staan we sterk en komen we verder.

Fakkels en warme chocolademelk waren aanwezig en daarbij nog 2 live bandjes.
Ook aanwezig waren burgemeester Anno Wietze Hiemstra en oud-secretaris Dick Kleijer van de Groninger Bodem Beweging. Er is veel gesproken tussen de inwoners en mensen konden bij elkaar hun verhaal kwijt.

“Het wordt tijd dat de gaskraan dicht gaat en de geldkraan open”, sprak burgemeester Anno Wietze Hiemstra.
Samen met de fakkeltocht van Groningen hebben we een duidelijk signaal gegeven naar Den Haag.

Genoeg=Genoeg

Fakkel GroepFakkel vlagfakkel vuur

Het verkiezingsprogramma 2018 CDA Appingedam

Damster gemeenteraadsverkiezing 2018

Het nieuwe jaar is begonnen! Ook de start van de gemeenteraadsverkiezingen in Appingedam die op 21 maart 2018 zullen gaan plaatsvinden. 2018 zal ook de laatste keer zijn dat de Damster gemeenteraadsverkiezing zullen gaan plaatsvinden. We gaan samen op weg naar de nieuwe gemeente Fivelingo. In onze ogen een prima naam voor de nieuwe gemeente en daarmee dus een duidelijke doelstelling.

Het CDA Appingedam kijkt terug op een goed jaar maar kijkt ook terug op een hele mooie raadsperiode waarin wij als coalitiepartij veel zaken hebben kunnen realiseren. Ook de komende jaren blijven wij onze kansen pakken en zullen wij uitdagingen niet uit de weg gaan.

Ons verkiezingsprogramma kent 6 prioriteiten.

– Wonen en leefbaarheid
– Duurzaamheid
– Innovatie
– Onderwijs, bedrijfsleven en sport
– Vitale samenleving (Samen(be)leven)
– Normen en waarden

Wij gaan herindelen maar dat betekent niet dat we straks geen Appingedam meer zijn. Damsters zijn trots op hun identiteit en willen dat behouden. Het hele jaar door organiseren wij evenementen die op een geweldige manier worden ondersteund door onze vrijwilligers. Wij hebben een levendige stad vol historie en trekken veel toeristen.

Wij willen, samen met de inwoners van Appingedam, ons blijven inzetten voor deze mooie stad. Wat ons bijzonder maakt moeten wij blijven behouden zeker binnen de nieuw te vormen gemeente ……………..(Fivelingo).

De kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezing op 21 maart 2018 zijn :
1. Bert Raangs
2. Corrie Wouters
3. Jaap Jongerden
4. Oscar Mulder
5. Marnick Joustra
6. Erik Ritzema
7. Berend Zwart

CDA-verkiezingsprogramma 2018-2022

wonen en leefbaarheidSamen belevennormen en waardeninnovatieduurzaamheidonderwijs sport bedrijf

 

 

 

Gezegende kerst en een liefdevol 2018!

Het CDA Appingedam wenst iedereen een zalige kerst! 

Kerst in het teken van samen zijn en weer te mogen voelen hoe rijk wij zijn met de mensen om ons heen.
Het nieuwe jaar is in zicht met nieuwe kansen en mogelijkheden. Ook in 2018 staat het CDA weer voor u klaar en zetten wij ons in voor alle inwoners van Appingedam. 2018 wordt een jaar met vele opgaven en mooie vooruitzichten waar wij ons weer volledig voor gaan inzetten.

Wij wensen u namens het bestuur, de fractie, de wethouder en kandidaten van de gemeenteraadsverkiezing in maart, een gezegende kerst en een liefdevol, gelukkig en gezond nieuwjaar !

Namens :

Bestuur : Berend Zwart en Jan Dijkema

Fractie : Bert Raangs (voorzitter), Jaap Jongerden (raadslid), Corrie Wouters (raadslid), Marnick Joustra (fractie assistent) en Andries Scheper (fractiesecretaris)

Wethouder : Martien van Bostelen

Kandidaten : Bert Raangs, Corrie Wouters, Jaap Jongerden, Oscar Mulder, Marnick Joustra, Erik Ritzema en Berend Zwart.

 

B Raangs nr 03080[1]_vierkant Jaap Jongerden Corrie WoutersAndries Scheper Marnick Joustra oscar Erik Ritsema Jan Dijkema Berend Zwart Martien van Bostelen

CDA en Lutje Winterwelvaart Appingedam

Zaterdag 9 december heeft het CDA zich gepresenteerd tijdens onze Lutje Winterwelvaart markt in Appingedam.
Aanwezig waren hun nieuwe kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Naast de leuke gesprekken onder het genot van warme chocolademelk en een koekje hebben inwoners de mogelijkheid gehad een wenskaart in onze wensboom te hangen. De wensen liepen uiteen van zeer persoonlijke tot aan wensen die betrekking hebben op onze gemeente. Hieronder een greep uit de verschillende reacties :
– De wens dat haar man gezond mag blijven
– Snelheidsremmende maatregelen voor de Stadsweg
– Verkeerscirculatie in het centrum
– Niet meer dubbel parkeren aan de Georg van Saksenlaan
– Geluk voor de hele wereld zonder oorlog en ruzie
– Liefde naar alle mensen
– De Tjamsweersterbrug moet verbeterd worden
– Goede toekomst voor Appingedam en haar jeugd
– Ga voor een menselijke samenleving
– Gekapte bomen Stadsweg herplanten
– Vijver in het hart van Opwierde goed onderhouden
– Wenst het CDA in Appingedam het beste
– Verregaande integratie en samenwerking zorg en kindcentra
– Voor iedereen dezelfde zorg
– Kunstgrasvelden moeten openbaar worden
– Verbeteren verkeersveiligheid Stadsweg

Hierbij willen wij graag alle mensen die onze kraam hebben bezocht bedanken voor hun inbreng en de prettige gesprekken. U mag van ons verwachten dat wij ons inzetten voor Appingedam en haar bewoners.

 

CDA 2 website CDA website

MijnAppingedam: breed gedragen programma voor komende jaren

Het CDA Appingedam gaat de voorliggende weken actief in gesprek met inwoners en maatschappelijke organisaties om input te vragen voor het komende verkiezingsprogramma. Niet zomaar een programma, want met de input uit de Damster samenleving wordt het vooral een maatschappelijk programma. Breed gedragen en omarmd, dat is het hele idee. Ook heel nodig vindt het CDA, gezien de forse opgaven in dit gebied en de snelle ontwikkelingen op tal van terreinen. Dat kunnen we alleen samen en vraagt dat we allen zijn aangehaakt.

Het CDA Appingedam wil inwoners vooral ook digitaal uitdagen om input te leveren. Daarom lanceert het: MijnAppingedam.nl. Een online platform waarop Damsters (jong en oud) en betrokken organisaties in Appingedam online hun inbreng kunnen geven op verschillende thema’s die ons in Appingedam aangaan.

Het CDA is de komende weken in Appingedam te vinden op zaterdag 8 juli en zaterdag 15 juli.

In het najaar wordt het conceptprogramma van het CDA vastgesteld. Deze keer niet door alleen de leden, maar in een open bijeenkomst waar iedereen welkom is. De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 21 maart 2018.